Saturday, March 29, 2014

Cumpararea unui apartament/casa in Graz

Exista mai multi pasi in cautarea si achizitionarea unui apartament/casa in Graz:
1) Cautare online – exista mai multe site-uri de profil cu anunturi de vanzare de apartamente, case sau terenuri in Graz sau in jurul Grazului: willhaben, wohnen, immobilien. Aceasta e cea mai usoara si eficienta modalitate de cautare.
2) Cautare offline – anunturile din ziarele locale.
3) Cererea unui credit imobiliar – toate bancile din Austria ofera acest tip de credit, diferentele fiind legate de cerinte, valoare maxima oferita precum si de dobanda anuala efectiva.
4) In momentul in care se incheie un contract de credit imobiliar este necesar sa se incheie si o polita de asigurare de viata (Risikoversicherung).
5) Trebuie luate in considerare si cheltuielile cu provizionul agentului imobiliar (daca tranzactia este intermediate de o agentie imobiliara – in jur de 3% din valoare imobilului) si cu intocmirea actelor la un notar legalizat (acestea sunt obligatorii si se incadreaza intre 5-10% din valoarea imobilului).
6) Dupa achizitionarea imobilului trebuie sa se intocmeasca o asigurare a acestuia, precum si o asiguare de incendiu (acestea sunt doua polite de asigurare diferite).

No comments:

Post a Comment