Sunday, July 28, 2013

Aeroportul din Graz
In 1913, aeroportul din Graz a fost construit pe locul unei foste vile romane. Aceasta vila a fost centru de afaceri in fosta provincie romana din Noricum. Prima oara au fost construite hangarele si un aerodromul iar primul avion a decolat pe 26 iunie 1914 din Graz. 
Aeroportul a fost preluat de Guvernul Stiria in 1920, si timp de doi ani zborurile civile au fost interzise. In 1922, Republica Austria a preluat conducerea aeroportului si a fost formata prima retea de zbor intre orasele Viena, Graz si Klagenfurt in 1925. Dupa ce numarul de pasageri a crescut, a fost construita o cladire aeroport.
In 1951 aeroportul a fost integrat in traficul aerian international si a fost extins: a fost construita o pista de 1500 metri lungime din beton in directia sud-nord, cu sistem de iluminare adecvat. 
In 1962, aeroportul din Graz a fost inregistrat in reteaua de zbor a companiei aeriene austriece AUA (Austrian Airlines). Primul traseu international a fost pe ruta Graz - Linz - Frankfurt. Pista a fost prelungită la trei kilometri iar un nou terminal a fost construit. 
Primul Jumbo a aterizat in 1984, la aeroportul din Graz. 
Din 2003, aeroportul din Graz a fost reconstruit. El beneficiaza acum de o noua cladire de marfa și de un nou turn de control. 

*****************************************************************************
In prezent nu exista zbor direct Graz - Bucuresti, exista insa ruta Graz - Viena - Bucuresti.
Pretul unui bilet, dus - intors, clasa Economic, pentru ruta Graz - Bucuresti, poate ajunge si la 350 de euro; Pretul unui bilet, dus - intors, clasa Economic, pentru ruta Viena - Bucuresti, poate ajunge si la 150 euro.

No comments:

Post a Comment