Sunday, March 10, 2013

Practica platita in Austria


In Austria, stagiile de practica sunt oferite de firme, pe site-urile de job-uri (KarriereJobpilotAMS) sau pe propriile website-uri. Stagiul de practica (Praktikum) nu este acelasi lucru cu stagiul de ucenicie (Lehrstelle) - formare profesionala. 
Stagiul de ucenicie se desfasoara pe o perioada de 3 ani si nu este la fel de bine remunerat ca si cel de practica. Insa, nivelul salarial creste de la un an de ucenicie la altul. Elevii si studentii pot beneficia de un astfel de stagiu.
Stagiul de practica poate fi platit de firma sau poate fi platit de Fortele de Munca din Austria (AMS), iar durata acestuia nu depaseste 4 luni. Studentii si absolventii pot beneficia de un astfel de stagiu.
In ceea ce priveste stagiul de practica platit de AMS, acesta se obtine pe cont propriu, urmand sa fie anuntat consilierul personal de la Fortele de Munca (AMS nu ofera direct stagiile de practica). Se completeaza 2 formulare: un formular (Aus- und Weiterbildungsbeihilfen) care este depus la sediul AMS (o copie a formularului se inmaneaza si consilierului personal de la AMS) si un contract (primit de la consilierul personal AMS) intre practicant si firma/compania care ofera stagiul de practica - acest contract trebuie semnat si stampilat. La sfarsitul fiecarei luni de practica, se depune la AMS un formular (acesta este primit de la consilierul personal AMS) cu prezenta practicantului la locul de munca/practica, semnat si stampilat de firma/compania unde are loc stagiul.No comments:

Post a Comment